Wie schrijft hier?

Loïs Willems

Ik heb dit altijd al willen doen omdat ik graag over verschillende soorten instrumenten leer. Mijn hobby is het vinden, kopen en lezen van reviews over piano's. Deze blog is de manier waarop ik dat doe. Het is een blog waar ik deel mijn muzikale ervaringen, gedachten en meningen over alle dingen met betrekking tot de piano's en pianist in het algemeen.

Als je graag piano speelt, maar nieuw bent voor pianolessen, kun je hier beginnen en mijn gratis en zeer uitgebreide tutorial bekijken, te beginnen met de basisdingen. Er zijn tal van andere berichten over andere onderwerpen, ook, zoals: Leer hoe je de piano te spelen, Tips voor pianospelers. En als je niet geïnteresseerd bent in het spelen van de piano, maar gewoon meer willen weten over hoe je een piano te bouwen, deze blog is voor jou.

Ik heb veel ervaring omdat ik er een speel voor de kost. Mijn blog vind je hier in het Nederlands, Spaans en Engels.

Waar ik het vandaag over ga hebben is een weinig bekend maar echt speciaal instrument genaamd de pianoforte (Piano Fretboard). Het is een oud, gespecialiseerd instrument dat is gemaakt door een van de beroemdste namen in de muziekwereld, Gustav Mahler. "Toen ik 15 jaar oud was, had ik een piano die het geluid van een viool had, maar met een veel groter bereik. Dus het had enige gelijkenis met dat, maar een veel interessanter geluid en een hogere kwaliteit geluid," vertelde hij het Nederlandse muziektijdschrift, The Times. Het instrument werd gemaakt door Mahler in het begin van de 20e eeuw. Het is waarschijnlijk het enige instrument dat Mahler maakte op een manier die hij persoonlijk vond dat de instrumenten die hij maakte het belangrijkste waren.

Mijn doel

Mijn passie is om meer te leren over hoe de piano werkt, hoe het af te stemmen, wat is de beste manier om het samen te stellen in mijn eigen kamer, en vooral hoe om plezier te hebben met het.

Toen ik ontdekte hoe ik een piano te bouwen met behulp van slechts een vel papier en lijm stokken, was ik verslaafd. Dus ik heb het bouwen van piano's in mijn vrije tijd voor de afgelopen 6 jaar. Ik woon met mijn vrouw en 3 prachtige kinderen. Ze houden er om van me. Ik hou van spelen en ik hou van kijken naar mijn kinderen spelen en leren. Voor degenen onder u die nog niet gehoord van mij, speel ik klassieke muziek in aanvulling op de piano. Ik hou van het idee van het wegwerken van die oude piano die te moeilijk zou zijn om te spelen. Het is tijd om piano te leren. Er zijn meer dan een miljoen manieren om het te doen.

Mijn leven

Toen ik mijn school in België afrondde, verhuisde ik terug naar mijn ouderlijk huis in Nederland voor een paar maanden om in een studio te wonen om mijn opleiding voort te zetten, daarna kwam ik terug naar mijn thuisland en begon te spelen. Momenteel studeer ik piano en viool in mijn geboortestad Amsterdam. Ik hoop professioneel pianist te worden. Als u geïnteresseerd bent in het hebben van uw eigen piano in de toekomst, neem dan contact met mij op.

Een piano is het belangrijkste wat je bezit. Er zijn veel dingen die je doen met je piano, zoals spelen met de toetsen en ook het aanpassen van het geluid. Maar ik denk dat ik liever zeg dat het belangrijkste is om een goed instrument te hebben. Ik denk altijd aan de piano als ik in de keuken ben. Ik ben een grote fan van de piano. Ik gebruik geen piano op een heel specifieke manier. Het is iets waar ik echt blij mee ben. Ik heb een aantal andere instrumenten die ik heb geleerd door middel van muziek, maar de piano is altijd een onderdeel van.