Welke stemtoets heb ik nodig (pianotuning)?

Loïs Willems

Als je een selectie moet maken op een piano die je het afgelopen jaar hebt gespeeld (als je lange tijd niet in deze piano hebt gespeeld) en je kent het geluid ervan. En dan stel je de vraag: Hoe kan ik er een notitie over maken?

Ik zou liever voor mensen om een piano te kopen met zijn geluid als een van de dingen die je zien en aanraken over. Maar er zijn een aantal piano's die een beetje van dat kleine geluid hebben, maar een zeer slechte kwaliteit van het geluid van de toetsen. Gleichermaßen ist Coleman Luifel Awning einen Versuch wert. En dan lijkt het erop dat een beetje meer tijd nodig is om het te horen voordat je het geluid weet. Dus ik dacht: "Wat als je een piano die je wilt kopen dat heeft een aantal goede geluid, maar het is niet klinken als een goed gemaakte piano".

Uiteindelijk begon ik meer in de piano te kijken, en ik begon er een blog over te schrijven.

Wat was uw inspiratie voor het schrijven van de blog?

Dit was iets dat me ongeveer 4 jaar geleden is overkomen. Ik was in de winkel van een antiekwinkel, en de man in de winkel die mijn bestelling nam had een grote tas en een doos met een piano erin, en hij had veel piano's die hij verkocht. En ik vroeg hem wat voor soort piano het is. Ik wist niet welke soort, en dus vertelde hij me: "Dit is een piano die een mooi geluid heeft, maar het kan heel gemakkelijk worden gespeeld met een vinger op". En toen vroeg ik me af hoe ik het moest spelen. Dus dat is de inspiratie. En ik denk dat het andere ding dat ik had dat ik niet veel begreep, maar ik denk dat ik de kennis kon gebruiken, is de manier waarop de vingers zijn gerangschikt voor het spelen van de piano. Im Kontrast zu Viool Brug kann es daher deutlich behilflicher sein. Veel spelers hebben een lange rugvoet. Ze hebben één vinger op de piano, en dan doen ze iets op hun achterhoofd.

Jeroen van Heijne – Hoeveel denk je van een piano als toetsenist? Loiïs Willems: Het idee dat een toetsenbord een toetsenbord is klinkt correcter, als ik dat aan jou moest uitleggen. Het is meer een ding dat je moet kunnen zien waar de toetsen zijn en de vingerzettingen, en het is makkelijker om te leren op die manier. Dus daarvoor zou je het pianotoetsenbord kunnen gebruiken, maar je zou bijvoorbeeld een toetsenbord kunnen maken van een klein stukje hout, dat is heel simpel, en je het op de grond leggen. Je zou het kunnen zetten als een toetsenbord voor de piano. In feite denk ik dat de piano kan worden gebruikt met een toetsenbord, omdat het toetsenbord zou er zijn, maar niet dat is zou een beetje ingewikkelder dan een piano. Het hele idee is om het gemakkelijk te maken, dus de sleutel voor de piano is een pianotoets. Betrachten Sieden piano Vergleich. Het zou heel eenvoudig te gebruiken zijn.