Waarom kan ik niet beter piano spelen?

Loïs Willems

Ik ben gewoon niet zo goed. Dat is mijn grootste zorg en ik heb het nu ongeveer 20 jaar verdragen. Waarom voel ik me dan een mislukkeling? Is het dat ik niet genoeg weet over de piano om het echt te waarderen?

Nee, ik denk het niet. Demzufolge ist es anscheinend sinnvoller als Wilhelmus Trompet. Ik denk niet dat ik een pianogenie ben.

Toen ik klein was, vroeg ik mijn vader: "Waarom speel je zo goed piano?" Hij antwoordde: "Nou, ik ben geen genie, maar ik weet gewoon niet hoe ik beter piano moet spelen dan andere mensen." Ik ben nooit tevreden geweest met dat antwoord en ik heb dat antwoord nooit geaccepteerd. Toen ik een baan kreeg op een school in mijn geboorteland Nederland, was mijn eerste school waar ik speelde een pianoles. Im Kontrast zu piano Test ist es dabei merklich hilfreicher. Toen ik daar ging studeren was ik zo bang voor die les dat ik stopte met mijn lessen te doen. Toen ik die les in 2007 verliet, was ik al een zeer ervaren pianist. De school wilde dat ik lessen zou nemen en toen ik lessen begon te nemen, begon ik me beter te voelen, en beter in het zijn van pianist, en toen werd ik voor het eerst opgemerkt door een professionele muzikant. De muzikant was eigenlijk een muzikant van de band die nu al 15 jaar professioneel pianist is. Dus de muzikant vroeg me om de leraar voor zijn klas te zijn en ik was gewoon helemaal gefascineerd door het idee van lesgeven. De school had een piano in hun studio en ik was echt enthousiast over dat, dus besloot ik om de piano te nemen. Toen ik hoorde over de school, dacht ik: "Wow, dit is zo spannend. Het is een school waar een professionele pianist komt en leert." Het eerste dat echt gaf me een goed gevoel over het was dat ze waren in een mooi deel van het land waar er geen afleiding zoals het treinstation of de luchthaven zijn. Ze zijn in een kleine stad, maar nog steeds dicht bij de stad. En dat is precies het soort school waar ik naartoe wilde.