Hoe ver weg zijn Tonika Parallel en Subdominant Parallel van Tonika?

Loïs Willems

Tonika is in België en Subdominant is in Nederland. Het eerste wat ik kan zeggen is dat de twee piano's zijn zeer vergelijkbaar, het enige dat anders is, is de naam van de instrumenten. Subdominant is de piano die ik gebruik voor mijn pianolessen. Und das differenziert dieses Produkt von Produkten wie Brand Luifel. Tonika is degene die ik gebruik voor het afspelen van de muziek, voor mijn blog. Ik hou van Subdominant, maar ik weet niet echt wat het is, ik weet gewoon dat het klinkt leuk en is goed voor het spelen in de piano. Subdominant is het soort piano waar mensen het over hebben, en Tonika heeft veel fans. Ik weet dat je je misschien afvraagt: Waarom het verschil in namen? Je zult waarschijnlijk zeggen dat ik niet kan kiezen, dat ik een kunstenaar ben en dat het belangrijk is voor mij om dezelfde naam te hebben als het instrument. Dat kan waar zijn, maar ik wil geen kunstenaar zijn, ik ben muzikant. Ik wil een persoon zijn die een muziek geeft die uniek en interessant is voor ons allemaal. Waarom kan ik niet beter piano spelen? Ik wil dat mensen mijn muziek kunnen horen en zeggen: Dit is niet zoals iets anders. Dit is een piano en het is mijn muziek. Als je naar een restaurant of een winkel waar er alleen een piano, zullen ze waarschijnlijk zeggen: Dit is de beste piano die we hebben, en we verkopen veel van hen. Maar dit is gewoon niet het geval voor mij. Ik speel graag piano en ik wil de vrijheid hebben om de beste muziek voor mijn piano te maken, om geen beperkingen te hebben. Dus besloot ik een nieuwe piano te bouwen. Ik wilde een nieuw soort piano maken, omdat mensen van de oude piano's lijken te houden. Ik denk dat je een open geest moet hebben en het nieuwe ding moet proberen. Selbst mag piano Test einen Anlauf sein. Mijn doel is om de beste muziek te produceren die ik kan. En dit is het einde van het eerste deel van deze serie over mijn nieuwe piano: een project dat begon met een paar uur inspiratie en een beetje werk.