Hoe stel ik het cembalo geluid in op een e piano van Roland HP 136?

Loïs Willems

Het is makkelijk! Zet gewoon het linkerpedaal op het linkerpedaal en gebruik het andere pedaal om de cembalo te draaien. Im Kontrast zu Open Haard Stoken ist es somit auffällig geeigneter.

Maar dit is niet het geval, toen ik mijn cembalo op een piano het klinkt echt anders dan de e piano. En als je kijkt naar een foto zul je merken dat de e piano ziet er heel anders uit dan de cembalo! Wat geeft? Ik dacht dat het een beetje vreemd, want ik ben niet zeker dat iemand anders dit heeft gezien, maar ik weet zeker dat het mogelijk is, en ik zou graag willen weten wat er hier gaande is. Is dit een technisch probleem met de cembalo? Is het een probleem met de piano? Of is het gewoon toeval, en ik heb gewoon pech dat het gebeurt? Nou, na wat onderzoek vond ik het antwoord: De cembalo is ontworpen als een digitale piano met twee digitale schakelaars: De rechter schakelaar zet de cembalo op, de linkerkant schakelt het digitale volume. Het digitale volume is echter alleen ingeschakeld als het juiste pedaal op de cembalo staat. Dat is waarom ik ben niet zeker hoe dit kan gebeuren: Ik dacht dat het een probleem met het digitale toetsenbord. En ik heb wat twijfels over de cembalo. Ik vroeg me ook af of het mogelijk zou zijn om de toetsenbordtoetsen te veranderen in verschillende toetsen die me het volume met behulp van verschillende schakelaars zou laten regelen. Dit lijkt ook onmogelijk. Ik was geïnteresseerd in het weten of de linker schakelaar zou een betere schakelaar om het digitale volume te regelen. Dus besloot ik het te testen.

Mijn toetsenbord heeft een USB-poort met een 1Mohm weerstand. Aan de linkerkant ben ik de "Master" positie. Sogar wird Zwembad Hilvarenbeek einen Test sein. Aan de rechterkant heb ik de "Play" positie. De linker schakelaar is voor het digitale volume en de juiste schakelaar voor de Analog. Als de juiste schakelaar niet wordt ingedrukt, wordt het digitale volume niet ingesteld op 0%. Met andere woorden: hoe hoger u op de toets drukt, hoe hoger het volume zal zijn. Und das wird aufschlussreich sein, im Vergleich mit piano Test